Børnehusets struktur

Børnehuset er delt op i 3 stuer. Disse 3 stuer er: Vuggestuen, Mellemgruppen og Storegruppen.

Hvornår man tilhører en af de 3 grupper er lidt fleksibelt, men hovedreglen er at børnene går i vuggestuen til de er 2 år, og at de derefter kommer i mellemgruppen, hvor de er til de er ca. 3½ år.

Børnene skal i storegruppen når de er ca. de 3½ år, og her bliver de til de skal i starte i SFO/skole. Storegruppen bliver delt op periodevis, for at lave en skolegruppe ca. 2 gange (om ugen).

Grunden til at vi laver har denne struktur er, at vi er et lille hus der modtager børn i forskellige aldre, og at vi derfor har brug for en stor fleksibilitet i huset. Fordelen ved at vælge denne struktur er, at vi derved får mulighed for at udnytte vore ressourcer bedst muligt, og at vi får mulighed for at udfordre børnenes læring på en effektiv måde, da de 2 årige her har bedre mulighed for at bruge de større børn som rollemodeller.
De børn der endnu ikke er fyldt 3 år har stadigvæk vuggestuestatus med alt hvad dette indebærer (mad fra køkkenet, ekstra normering, sovetider osv.).

Grupperne ser således ud pr. 9.maj 2016:

Vuggestuen (i Vuggestuen).

Vi vil tilstræbe at gruppen ikke kommer over 15 børn (kan dog periodevis komme op på 17 børn).

De voksne der bliver tilknyttet er:
Lone (souschef og pædagog)
Lene (pædagog)
Lone (medhjælper)
Mette C (medhjælper)

Mellemgruppen (på Gul Stue).

Vi vil tilstræbe at gruppen ikke kommer over 20 børn.

De voksne der bliver tilknyttet er:
Trine (pædagog)
Müzz (pædagogisk assistent)
Margareth (pædagogmedhjælper)

Storegruppen (på Rød Stue).

Vi vil tilstræbe at gruppen ikke kommer over 25 børn.

De voksne der bliver tilknyttet er:
Samia (pædagog)
Mette V (pædagog)
Majbrit (pædagogisk assistent)

Vi dyrker det store fællesskab i børnehave afdelingen, så selvom barnet er tilknyttet en bestemt gruppe, vil det have meget fællestid med de andre.
Vi skaber mulighed for at mellemgruppen kan være i rolige omgivelser, da gul stue er reserveret til dem, og de større børn kun kan komme ind på stuen ved tilladelse fra de voksne.